leather sandals_filiopi

_all about leather sandals_

Eλάτε να μιλήσουμε για δέρματα. Πρακτικά η εμπειρία μου μετρά 10 χρόνια, αλλά από τότε που με θυμάμαι διάβαζα δίπλα σε μια ''σκανιαριστική'' μηχανή για δέρματα, στο οικογενειακό μας εργαστήριο. Η μυρωδιά του δέρματος ήταν παντού, όπως και αυτά τα μικρά κομματάκια/ξέφτια που έπεφταν από το δέρμα. Πάμε όμως στις δικές σας απορίες, ή στις δικές μου πληροφορίες.

1_ Τι νούμερο να πάρω; 
Προτείνω να πάρετε το νούμερο που φοράτε πιο συχνά. Αν 8 στις 10 φορές φοράτε 39 νούμερο, και στις 2 φορές νούμερο 40, τότε να πάρετε το 39. Για να είστε σίγουροι σε κάθε σανδάλι εκτός από το σανδάλι φορεμένο και μη, υπάρχει πίνακας μετρήσεων. Διαβάστε τις οδηγίες και διαλέξτε το νούμερο που σας ταιριάζει. Τα καλαπόδια είναι ελληνικά, οπότε δεν παίζει το ''είναι μικρά τα νούμερα.'' Τα νούμερά μας είναι κανονικά. Σε κάθε περίπτωση γίνονται αλλαγές εντός 14 εργάσιμων ημερών, και εφόσον δεν έχουν φορεθεί/πατηθεί τα σανδάλια.

2_ Γιατί έχει διχρωμίες το σανδάλι μου; 
Στα μπεζ σανδάλια από δέρμα βακέτας ίσως παρατηρήσετε μια μικρή διχρωμία, ή ανομοιομορφία στο μπεζ του δέρματος. Εδώ αφήνω φωτογραφία από δερμάτινη τσάντα, που έχει πιο μεγάλη επιφάνει ώστε να δείτε καλύτερα τι εννοώ, και από μια δερμάτινη παντόφλα.

  
Το εσωτερικό μέρος (αυτό με το κουμπί) δεν το βλέπει ο ήλιος, γι' αυτό και είναι πιο ανοιχτόχρωμο από την εξωτερική επιφάνεια, η οποία εμφανέσταστα έχει πιο κάμελ τόνο. Η τσάντα ήταν δείγμα/προϊόν βιτρίνας, γι' αυτό και έχει κάποιους λεκέδες, αλλά αυτό θα το απαντήσω πιο κάτω. 
Στην 2η φωτογραφία τώρα, η παντόφλα ήταν στην αποθήκη μέσα στο σακουλάκι της. Ωστόσο, επειδή το δέρμα είναι μαλακό υλικό έχει διπλωθεί. Αν δείτε πιο προσεκτικά, υπάρχουν κάποιες χρωματικές ζάρες/γραμμές. Αυτό έχει συμβεί γιατί κάπου την έπιανε ο ήλιος και κάπου όχι. 
Είναι αυτά τα προϊόντα ελαττωματικά; Φυσικά και όχι! Παρ' όλα αυτά, η τσάντα φυσικά και δεν είναι προς πώληση, όχι μόνο λόγω των φθορών και σημαδιών που έχει, αλλά γιατί έχει μείνει στην βιτρίνα πολύ καιρό και αυτό ίσως έχει επηρεάσει την ανθεκτικότητα των ραφών και της γόμας που χρησιμοποιήθηκε κατά την κατασκευή. Η παντόφλα σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται ελαττωματικό προϊόν. Η ανομοιομορφία στον χρωματικό τόνο λύνεται αν φορεθεί 3-4 φορές, ή αν απλώς αφήσετε τα σανδάλια σας σε σημείο που πιάνει ο ήλιος για 2 μερούλες.

Για δείτε εδώ! Το σανδάλι με τα κολανάκια είναι επίσης προϊόν βιτρίνας. Το έχει δει ο ήλιο πολλές μέρες, Από μπεζ που ήταν, όπως η παντόφλα, έχει γίνει κάμελ. Και έτσι επλίζω να απάντησα ακόμα μια ερώτησή σας. Την πιο κάτω:

3_ Θέλω κάμελ σανδάλια, δεν έχετε; 
Δείτε πιο πάνω, ή απλώς φορέστε αλύπητα τα σανδάλια σας και θα τα δείτε να αλλάζουν χρώμα μέρα με τη μέρα.

4_ Βρίσκω το σανδάλι σκληρό/τραχύ ή να με σφίγγει.
Το δέρμα έχει την ιδιότητα να ανοίγει, ή αν θέλετε, να προσαρμόζεται στο πόδι. Ακόμα και αν στην αρχή βρίσκεται πως σας σφίγγει θα συμούλευα να το φορέσετε 3-4 φορές, και αμέσως θα το δείτε να παίρνει το σχήμα του ποδιού σας. Το ίδιο ισχύει και ως προς το πόσο μαλακή ή σκληρή βρίσκεται την επιφάνεια των σανδαλιων. Όσο τα φοράτε τόσο πιο πολύ μαλακώνουν.
Πιο κάτω παρουσιάζω δικές σας φωτογραφίες, ώστε να δείτε τι εννοώ.

 

Μην το φοβάστε λοιπόν, βρείτε το νούμερό σας και βγείτε για βόλτες, πολλές βόλτες. Θα' ρθει στα μέτρα σας.

5_ Το σανδάλι μου έχει λερωθεί. Πώς μπορώ να το καθαρίσω;
Δυστυχώς οι λεκέδες σε δέρματα δύσκολα αφαιρούνται. Ακόμα και σταγόνες από νερό ίσως δεν προλάβουν να εξατμιστούν. Αυτή όμως είναι και η ομορφία του υλικού αυτού. Φαίνεται πόσο αγαπάμε τα δερμάτινά μας από την όψη τους. Δείχνω άλλο ένα προϊόν βιτρίνας. Οι σταγόνες στην φτέρνα είναι από γνωστό καθαριστικό για τζάμια, όχι σκέτο νερό. Έχει σημαδευτεί. Προφανώς δεν μπαίνει στα ''προς πώληση'', όμως αν το πάθετε μην πάθετε αμόκ. Άλλωστε τα σημάδια στον πάτο δεν τα βλέπει κανείς, θα τα πατάτε με το πόδι σας. Ας δοκιμάσουμε όλοι μαζί τις ocd αντοχές μας.

6_ Γιατί να πάρω κάτι δερμάτινο; Πόσο θα μου κρατήσει;
Χμ, αυτή είναι μια απάντηση με πιο υποκειμενική ματιά. Προσωπικά το δέρμα το αγαπώ ως πρώτη ύλη: έχει ανθεκτικότητα, προσαρμόζεται, τις τσάντς π.χ. τις ακουμπαώ άφοβα παντού, αν λερωθεί το βλέπω σαν σημάδι - όπως τις εμπειρίες μας -, και όσο και αν σας ακούγεται παράλογο καλύτερα να πάρω ένα σανδάλι δερμάτινο που θα μου κρατήσει 3 καλοκαίρια, παρά να αγοράζω κάθε καλοκαίρι πλαστικά παπούτσια και να τα πετάω τον Οκτώβρη. Αν ταράζει την οικολογική σας συνείδηση - και σας το λέει άνθρωπος που ανακυκλώνει μέχρι και τα χαρτάκια από τις τιμούλες των κοσμημάτων -, σκεφτείτε πόσους ρύπους απελευθερώνουν οι μαζικές παραγωγές pu leather προϊόντων, και τι ξεσκαρτάρουν μικρές βιοτεχνίες που ασχολούνται χειροποίητα.
Το πόσο θα σας κρατήσει εξαρτάται σαφώς από την χρήση. Εγγυούμαι δύο καλοκαίρια με κάθε βεβαιότητα. Μετά σίγουρα η σόλα θα φθαρεί, οι δερμάτινες επιφάνεις δεν θα πάθουν κάτι. Αν επιθυμείτε να επιδιορθώσετε τα ήδη υπάρχοντα σανδάλια το κόστος πέφτει κάτω από το μισό της τιμής ενός καινούριο ζεύγους. Αφήνω για το τέλος φωτογραφία από filiopina που ήρθε στα 2 χρόνια να πάρει άλλο ένα ζευγάρι. Το παλιό της το αναγνωρίζετε από τα σημάδια. Επίσης, για όσες ανησυχείτε πως δεν "στρώνουν" τα κολανάκια στα δετά, για δείτε εδώ φορεμένο. Έχουν πάει όλα στη θέση τους! Σας αγκαλιάζουν κάθε φορά που τα βγάζετε στο φως.

Αν έχετε κάποια άλλη απορία, αν μου ξέφυγε κάτι παρακαλώ αφήστε μου σχόλιο. Είμαι εδώ για να απαντήσω στις απορίες σας.

Όπως μου αρέσει να λέω, πατήστε τα αλύπητα και καλό μας καλοκαίρι!

 

Back to blog

Leave a comment