_εξορμήσεις εντός/ Κάτω Δρυς_

_εξορμήσεις εντός/ Κάτω Δρυς_

Ποιος είχε να κάνει διακοπές από τον Ιούνη; Εγώ! 
Ποιος δούλευε 7 μέρες την βδομάδα απ' τον Νιόβρη; Εγώ!
Ποιος κατάφερε να ξεφύγει για τρία 24ωρα; Εγώ!!!

Κάτω Δρυς

Είχαμε κλείσει με την παρέα μου ένα αγροτουριστικό κατάλυμα στον Κάτω Δρυ, και ήταν η καλύτερη αρχή για το νέο έτος. Το χωριό είναι ήσυχο, υπερβολικά ήσυχο θα έλεγα, καθώς είδαμε ανθρώπινη ψυχή την Κυριακή, την ώρα που φορτώναμε τα αμάξια για την επιστροφή. Από την Λεμεσό απέχει 36χλμ, με το που φτάνεις στην έξοδο των Λευκάρων είναι, περίπου, άλλα 10 λεπτά οδικώς. Αν αγαπάτε την ησυχία - και δεν έχετε φίλους που αγαπάνε εξίσου το PS - τότε μένει να επιλέξετε ένα από τα καταλύματα που ανήκουν στο πρόγραμμα αγροτουρισμού. 

 jar jam preserves - Kato Drys

Με την επιβεβαίωση της κράτησης το επόμενο βήμα ήταν να βρω πού υπάρχει φαγητό. Κάναμε κράτηση στο Jam Jar Preserves (δεν υπάρχει λογαριασμός instagram, το βρίσκεται όμως στον χάρτη χωρίς δυσκολία). Οι ιδιοκτήτριες, μάνα και κόρη, ετοιμάζουν αποκλειστικά για σας το πιο νόστιμο και χορταστικό πρωινό. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι η μεγάλη ποικιλία σε μαρμελάδες που φτιάχνουν οι ίδιες στο εργαστήρι τους. SoSακι: δουλεύουν μόνο με κρατήσεις, και μπορούν να εξυπηρετήσουν παρέες από 6 μέχρι 12 άτομα.

 Jar jam preserves breakfast

 jar jam scones

Tα scones, όπως και το επιδόρπιο, ήταν οι μικρές πινελιές που έκαναν ξεχωριστό το πρωινό του Σαββάτου. Όπως ομολογήσαμε όλοι, αυτό που αξίζει είναι η εμπειρία, η φιλοξενία των δύο γυναικών και η ιστορία που μοιράστηκαν μαζί μας. Φυσικά οι γεύσεις και οι ποσότητες δεν μας άφησαν σε καμία περίπτωση παραπανεμένους. 10 στους 10 είπαμε πως θα επιστρέψουμε.

 art on wall - Kato Drys

Aν σκέφτεστε να κάνετε κάποια εξόρμηση, βάλτε τον Κάτω Δρυ στη λίστα σας. Και αν νιώσετε πως η ησυχία του χωριού είναι υπερβολική, τα Λεύκαρα απέχουν λίγα μόνο λεπτά απ' το χωριό. Εκεί μπορείτε να βρείτε καφενεία, ταβέρνες και γραφικά δρομάκια για βόλτες. 

Υγ.: Ομολογώ πως νιώθω παράξενα γι' αυτό το blog post. Δεν είμαι σίγουρη αν ταιριάζει στις θεματικές που θέλω να συμπεριλάβω στο blog, αλλά γι' αυτό υπάρχει η επιλογή ''delete''. Το ανεβάζω και βλέπουμε.

Back to blog

Leave a comment